CHOOSE YOUR LANGUAGE

მსგავსი რეცეპტები

სენდვიჩი ბანანით და კაკაოთი
მარტივად მოსამზადებელი , მსუბუქი დესერტი......
სრულად
 
 
 
ბლინები მოცვით და ვანილით
ბლინები მოცხარით-უყვარს ყველას , ახლა ვხვდებით რატომ.....
სრულად
 
 
 
 
ჟოლოს ტორტი არაჟნით
უგემრიელესი,ადვილი, ჟოლოს ტორტი არაჟნით...
სრულად
 
 
ფრანგული ჟოლოს ტოსტი
მსუბუქი ჟოლოს ტოსტი საღამოს დესერტად...
სრულად
 
რძის ორცხობილა
ორცხობილა 4 ინგრედიენტით...
სრულად
 
ხილის პარფეტი
ჰაეროვანი ხილის დესერტი...
სრულად
 
 
 
ფუნთუშა
გემრიელი,მარტივი ფუნთუშა ჩაისთან მთელი ოჯახისთვის....
სრულად
 
ლიმონის და მოცვის კექსი
კექსი საუზმისთვის...
სრულად
 
გაყინული ტირამისუ
გიყვართ ტირამისუ ? მაშინ აუცილებლად უნდა გასინჯოთ მისი გაყინული ვერსია...
სრულად
 
მასკარპონეს ტრუფელები
ადვილად მოსამზადებელი,სურნელოვანი ტრუფელები ....
სრულად
 
 
ბანანის კლაფუტი
ბანანის კლაფუტი მთელი წლის განმავლობაში...
სრულად
 
კლასიკური ჩიზქეიქი
კლასიკური,უგემრიელესი დესერტი...
სრულად
 
/
ჟოლოს ტორტი ხაჭოთი
ჟოლოს ტორტი ხაჭოთი

ჟოლოს ტორტი ხაჭოთი

მზადების დრო
20 წუთი
მომზადების დრო
60 წუთი
პორცია
6 ადამიანზე
ინგრედიენტები
კარაქი , ხაჭო , შაქარი , კვერცხი , კაკაო , ორცხობილა , ჟოლო , ნაღები
მომზადების წესი

ინგრ:მინანქრისთვის :ჟოლო 100გრ

შაქარი 1 ჩ/კ

ცომი:ვანილის ორცხობილა(კრეკერი) 180 გრ

ნაღების კარაქი-90 გრ.

შაქარი-2 ჩ/კ

კაკაო ს ჩ/კ

გულსართი:ხაჭო-600გრ

შაქარი 200გრ

ნაღები 200გრ

კვერცხი-3 ც.

 

ბლენდერში ჩაყარეთ კრეკერები და ბოლომდე დაფქვით.დაამატეთ კარაქი,შაქარი,კაკაო და ისევ ჩართეთ ბლენდერი.გათქვიფეთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

კარგად გააცხელეთ საცხობი ფორმა და ჩაასხით მიღებული მასა (ფორმა აუცილებლად უნდა იყოს მაღალი),კიდეებში ამოწიეთ,რომ ტორტზე სხვა ფენები დაეტიოს.

ბლენდერში მოათავსეთ ხაჭო და ათქვიფეთ კრემისებურ მასამდე,ნელ-ნელა დაამატეთ შაქარი და ნაღები,ათქვიფეთ.ბოლოს,დაამატეთ კვერცხები სათითაოდ.მიღებული მასა ჩაასხით საცხობ ფორმაში.

კარგი იქნება,თუ საცხობ ფორმას ქვემოდან ფოლგას გაუკეთებთ,რადგან ხაჭოს ტორტი ორთქლზე უნდა გამოცხვეს.ამ შემთხვევაში,ფოლგა დაიცავს დესერტს წყლის მოხვედრისგან.აავსეთ წყლით ფორმის ქვეშ დასადგამი ორთქლის ჯამი ნახევრამდე და დაუდეთ ქვეშ ჟოლოს ტორტს.უცვლელ ტემპერატურაზე 175 C გააჩერეთ 1 საათის განმავლობაში.

ღუმელიდან გამოღებული ტორტი ცოტა ხანი არამყარი იქნება,მაგრამ,საბოლოოდ გამკვრივდება,როცა მაცივარში მოათავსებთ.

მოხსენით საცხობ ფირფიტას ქვეშ მიმაგრებული ფოლგა და გააჩერეთ მაცივარში მთელი ღამის განმავლობაში.



 

 
 
მსგავსი რეცეპტები
 
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო:
პორცია: 8
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 60
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 12
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 30
პორცია: 2
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 25
პორცია: 12
სრულად
მზადების დრო: 7
მომზადების დრო: 5
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 120
პორცია: 7
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 60
პორცია: 6-8
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 15
პორცია: 24
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 40
პორცია: 8
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 5
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 5
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 5
პორცია: 3 ჭ.
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 10-12
პორცია: 12
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 12
პორცია: 10-12
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 60
პორცია: 6-8
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო:
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 5
პორცია: 40
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 4-6
პორცია: 4-6
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 35
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 55
პორცია: 8-10
სრულად