CHOOSE YOUR LANGUAGE

მსგავსი რეცეპტები

 
 
 
მინი პიტა
პატარა პიტა,გემრიელია როგორც ცხელ,ასევე ცივ მდგომარეობაში....
სრულად
 
ფარშირებული სოკო
გასინჯეთ და შეაფასეთ, ფარშირებული სოკო...
სრულად
 
ფრანგული სუფლე ყველით
ნუ გადაყრით ყველის ნარჩენებს,მოამზადეთ მარტივად უგემრიელესი სუფლე....
სრულად
 
 
 
 
მაკარონი ყველით
გემრიელი რძით და ყველით მომზადებული მაკარონი....
სრულად
 
/
გამომცხვარი ლუმაკონი ხაჭოთი
გამომცხვარი ლუმაკონი  ხაჭოთი

გამომცხვარი ლუმაკონი ხაჭოთი

მზადების დრო
15 წუთი
მომზადების დრო
25-30 წუთი
პორცია
4 ადამიანზე
ინგრედიენტები
რძე , კარაქი , ხაჭო , ყველი , ფქვილი , მარილი , ორცხობილა , ჯავზი
მომზადების წესი

ინგრ.:ლუმაკონი-200გრ,ნაღების კარაქი-30გრ,ფქვილი-1 ჭ.რძე-1ჭ,ხაჭო-60გრ.,ყველი-300გრ,ჯავზი,მარილი,ორცხობილა(სუხარი)-25გრ.

ჩაყარეთ ლუმაკონი მარილიან წყალში და ხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში.

ტაფაზე(სასურველია ტაფას ხელი ეხსნებოდეს,რადგან მოგვიანებით,ღუმელში უნდა ჩაიდგას)გავადნოთ ნაღების კარაქი,დაამატეთ ფქვილი და აურიეთ.გააჩერეთ ნელ ცეცხლზე იქამდე,სანამ მასა არ დაიწყებს გაყავისფრებას.

ნელ-ნელა დაიწყეთ რძის ჩამატება,თან სულ ურიეთ.დაამატეთ ხაჭო(კარგი იქნება თუ წინასწარ ხაჭოს ბლენდერში გათქვიფავთ).შემდეგ,ჩაამატეთ გახეხილი ყველი(მოიტოვეთ ცოტა,მზა კერძს რომ მოაყაროთ).მიიყვანეთ ერთგვაროვან მასამდე,გასინჯეთ,თუ მარილი აკლია დაამატეთ.სურვილისამებრ,შეგიძლიათ დაამატოთ ჯავზი,რომელიც ძალიან უხდება ლუმაკონის.

თითქმის მზა სოუსში ჩაყარეთ უკვე მოხარშული ლუმაკონი.მოხსენით ცეცხლიდან და მოაყარეთ დარჩენილი ყველის ნაწილი და ორცხობილა(სუხარი).

შენ.:ლუმაკონი იტალიური,დიდი მაკარონია.ლუმაკონი შეგიძლიათ გამოიყენოთ მოხარშული სახით.ასევე,იდეალურია სხვადასხვა სახის ფარშის ჩასადებად,ამისათვის,ლუმაკონი მხოლოდ ფარშირების შემდეგ უნდა მოიხარშოს..ლუმაკონისგან მზადდება გემრიელი წვნიანები და ცხელი კერძები. 

 

 

 
 
მსგავსი რეცეპტები
 
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 15
პორცია: 2
სრულად
მზადების დრო: 15-20
მომზადების დრო: 15-20
პორცია: 2-4
სრულად
მზადების დრო: 10-15
მომზადების დრო: 20-25
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 12
მომზადების დრო: 8-10
პორცია: 12
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 15
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 30
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 30
პორცია: 4-6
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 5
პორცია: 2
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 15-20
პორცია: 4-6
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 15
პორცია: 4
სრულად