CHOOSE YOUR LANGUAGE

მსგავსი რეცეპტები

 
 
 
ფრანგული ჟოლოს ტოსტი
მსუბუქი ჟოლოს ტოსტი საღამოს დესერტად...
სრულად
 
სენდვიჩი ბანანით და კაკაოთი
მარტივად მოსამზადებელი , მსუბუქი დესერტი......
სრულად
 
 
რძის ორცხობილა
ორცხობილა 4 ინგრედიენტით...
სრულად
 
ჟოლოს ტორტი არაჟნით
უგემრიელესი,ადვილი, ჟოლოს ტორტი არაჟნით...
სრულად
 
მასკარპონეს ტრუფელები
ადვილად მოსამზადებელი,სურნელოვანი ტრუფელები ....
სრულად
 
 
ბლინები მოცვით და ვანილით
ბლინები მოცხარით-უყვარს ყველას , ახლა ვხვდებით რატომ.....
სრულად
 
გაყინული ტირამისუ
გიყვართ ტირამისუ ? მაშინ აუცილებლად უნდა გასინჯოთ მისი გაყინული ვერსია...
სრულად
 
 
 
 
ლიმონის და მოცვის კექსი
კექსი საუზმისთვის...
სრულად
 
 
ხილის პარფეტი
ჰაეროვანი ხილის დესერტი...
სრულად
 
ბანანის კლაფუტი
ბანანის კლაფუტი მთელი წლის განმავლობაში...
სრულად
 
 
კლასიკური ჩიზქეიქი
კლასიკური,უგემრიელესი დესერტი...
სრულად
 
ფუნთუშა

ფუნთუშა

მზადების დრო
15 წუთი
მომზადების დრო
12 წუთი
პორცია
10-12 ადამიანზე
ინგრედიენტები
რძე , კარაქი
მომზადების წესი

ინგრ. :  ფქვილი-450.გრ , მარილი-1/4 ს/კ , კარაქი-100 გრ. , შაქარი-85გრ. რძე-285მლ. , ვანილის ექსტრაქტი -2 ჩ/კ.

გააცხელეთ გაზქურა 220 გრადუსამდე .მოათავსეთ ფქვილი , მარილი და კარაქი კომბაინში და გადაურიეთ ერთმანეთში სანამ კარაქი მთლიანად არ გაითქვიფება .დაამატეთ შაქარი და კვლავ გადაურიეთ.

ზომიერად გაათბეთ რძე ვანილთან ერთად მიკროტალღურ ღუმელში ან გაზქურაზე , დაბალ ცეცხლზე.ცომისთვის დაგვჭირდება დიდი ზომის ჯამი , რომელშიც უნდა მოვათავსოთ მცირეოდენი ფქვილი და დავამატოთ ცოტა თბილი რძე , შემდეგ ისევ ფქვილი   და ასე , სანამ ფქვილი და რძე ნაწილ-ნაწილ , მთლიანად არ მოთავსდება ჯამში.გამოიყენეთ დანა  უფრო სწრაფად მორევისთვის , თუმცა , ეცადეთ არ გადააჭარბოთ.

გადაიტანეთ ცომი ფქვილ-მოყრილ ზედაპირზე და რამდენჯერმე ხელით გადაზილეთ.გააბრტყელეთ 4 სმ-ის სისქემდე და მოამრგვალეთ 6-7 სმ-იანი საჭრელით. ნარჩენები შეგიძლიათ კვლავ გადაზილოთ , რათა ეს ცომი არ დავკარგოთ და უფრო მეტი ფუნთუშა მივიღოთ. საცხობ ფურცელზე მოაყარეთ ოდნავ ფქვილი და მოათავსეთ მასზე ცომის მიღებული ფორმები. გამოიყენეთ თბილი რძის და ვანილის მასა ფუნთუშის მინანქარად და აცხვეთ დაახლოებით 12 წუთის განმავლობაში , სანამ მასა არ ამოიწევს და მოოქროსფრდება.

 

 

 
 
მსგავსი რეცეპტები
 
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 25
პორცია: 12
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 4-6
პორცია: 4-6
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 120
პორცია: 7
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 40
პორცია: 8
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო:
პორცია: 8
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 60
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 5
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 60
პორცია: 6-8
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 5
პორცია: 40
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 60
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 30
პორცია: 2
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო:
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 15
პორცია: 24
სრულად
მზადების დრო: 20
მომზადების დრო: 10-12
პორცია: 12
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 12
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 60
პორცია: 6-8
სრულად
მზადების დრო: 7
მომზადების დრო: 5
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 10
მომზადების დრო: 5
პორცია: 4
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 35
პორცია: 6
სრულად
მზადების დრო: 5
მომზადების დრო: 5
პორცია: 3 ჭ.
სრულად
მზადების დრო: 15
მომზადების დრო: 55
პორცია: 8-10
სრულად